week 9

Door: Judith

Blijf op de hoogte en volg Judith

26 Augustus 2008 | Turkije, Alanya

Week 9.
Pfffffffff.. nog maar 2 weekjes en dan ben ik weer thuis…Eindelijk!!!

Dag 57, Nog 15 nachtjes!!!
Maandag, 18 augustus 2008.
Zo, het is weer maandag, nieuwe week, nieuwe kansen! Angela en ik zaten nog een beetje wakker te worden voor de meeting, komt Omer ineens aanlopen! De drie weken zijn dus alweer voorbij!!! Pfff.. ik schrok me kapot toen hij ineens kwam! Maar hij is ineens een stuk aardiger…maar dat is altijd in het begin, we wachten af!!
Deze dag hadden we ’s ochtends eerst hotel rally, dit is een speurtocht door het hotel voor de kinderen. Alleen moeten ze wel zo snel mogelijk zijn, rennen dus!!
De laatste tijd is er ook een meisje bij de mini club, waar ik echt gek van wordt! Ze stelt echt alleen maar domme vragen, ik wordt er een beeeeeeeeeetje gek van!!! Dus ik moet mezelf echt inhouden bij dit meisje! ’s Middags hebben we gedart een een zwembadspel gedaan.
’s Avonds was er weer playbackshow, en we hadden daarvoor allemaal nieuwe acts, ik deed alleen mee met raining men.. dus ik heb de halve avond in het publiek gezeten en een beetje gekeken.. Ik baalde er best van.. iedereen had 2, 3 acts of meer, en ik maar 1. Maar ja..niets aan te doen!

Dag 58, en rek en strek en rek en strek en….
Dinsdag, 19 augustus 2008.
Zo, vandaag kreeg ik eventjes te horen dat ik de ochtendgymnastiek moest doen, totdat er een nieuwe sportanimator bij zou zijn, of totdat ik wegging… Dus… gelukkig houdt die ochtendgymnastiek alleen rekken en strekken in, dus ik gebruik gewoon de warming-up van dansen die ik 2 keer herhaal…hahaha… zo zie je maar weer, altijd handig dat dansen!
Op de miniclub ’s middags golf gespeeld..pfff.. wat saai was dat zeg!
’s Avonds was er weer comedyshow..en in plaats van hardrockanimator werd ik nu sportanimator…ook leuk…Ook hebben we te horen gekregen dat cigdem niet meer terug komt…echt zo jammer, daarom moest ik die ochtendgymnastiek doen!

Dag 59, Die k*tcorendon ook….
Woensdag, 20 augustus 2008.
Nou, weer lekker wakker geworden met ochtendgymnastiek, daarna op de miniclub met de kids getekend…Omers idee weer….’s Middags hebben we gedart met blinddoek, ook superleuk! Alle voorbijgangers wilden meedoen.. echt superleuk!
’s Avonds was er weer Turkse avond.. er waren andere dansers deze keer..maar wat was deze groep saai.. ze huppelden maar een beetje rond…. Saaaaaaaaai!
Ook ben ik langs corendon geweest. Ik vlieg om 17.50 uur en kom pas om 22.20 uur aan in Nederland! Wat dus betekend dat ik weer een tussenstop maak!!! En dat kon dus absoluut niet veranderd worden… wraaaaaaaaah!!

Dag 60, Lijstjes, lijstjes, lijstjes………….
Donderdag, 21 augustus 2008.
Zoooo..deze dag is ook weer voorbijgevlogen zeg! Komt door de ochtendgymnastiek, daardoor mis ik de halve ochtend van de mini club! Een gast kwam na de ochtendgymnastiek naar me toe om te zeggen dat het echt hielp, ze was al een stuk leniger! Echt leuk om te horen!! Ook hebben Angela en ik allemaal lijstjes gemaakt van wat we wel en niet zouden missen van Nederland en Turkije… Hier volgen ze!

Dingen van Nederland die we missen:
A: Thuis!
B: normale jongens!
C: Eigen bedje, kamertje etc.
D: Melkproducten
E: Regen
F: Frikadellen
G: Goedkope drank en cosmetica
H: Pannenkoeken!! ( voor judith ook het bakken ervan!)
I: Tompoezen!
J: Normaal brood!
K: Hagelslag, pindakaas
L: Drop/stroopwafels
M: Lays chips!
N: Uit de kraan kunnen drinken.
O: Varkensvlees
P: je eigen douche
Q: Fietsen
R: Nederlands nieuws en muziek.
S: Boodschappen doen
T: Normaal kunnen winkelen
U: Eigengemaakt eten van mama en papa!
V: Uitgaan voor normale prijzen
W: Kletsen en dansen met vriendinnen
X: Dvdtje kijken!
Y: :Normale eieren!
Z: De vlakte van Nederland! Niet heuvel op heuvel af!

Wat missen we niet van Nederland?
A. School
B. Kou en lange kleding
C. Het hele jaar door wit zijn doordat er geen zon is
D. Van die irritante hangjongeren
E. Vieze haring
F. Openingstijden van de winkels (hier tot half 2 ’s nachts)
G. De ex-vriendjes
H. Het ideaalbeeld van Nederland
I. Spruitjes
J. De stiptheid qua tijd
K. Het leedvermaak
L. Tandarts
M. Hele dagen binnen zitten door de regen\
N. Het dagleven(we leven nu dag en nacht)
O. Rookverbod in de horeca (Angela weer!)
P. Eeuwige vertraging openbaar vervoer.
Q. Ex collega’s
R. Vervelende collega’s
S. De rekeningen
T. Tegenwind
U. De eentonigheid qua omgeving
V. De vieze Noordzee
W. Die Turken, die zijn hier zat!
X. Kebab, is hier om de hoek
Y. Je kamer op moeten ruimen
Z. Bemoeizuchtigheid van je stad of dorp

Wat gaan we missen van Turkije?
A. Mini disco time
B. Showtime
C. Ruzie maken met Musa (van bar bij miniclub)
D. Ruzie maken met Omer
E. Leuke kostuums
F. Duiken (Judith)
G. Zee, zon en strand op 100 m afstand
H. De warmte
I. De gezelligheid van de kids op de miniclub
J. De lieve kindjes die ik deze zomer heb leren kennen
K. Het appartement en de vrijheid
L. Herrie van de omgeving (sprinkhanen enzo)
M. Gratis ijsjes om 3 uur bij de mini club!
N. Zeuren over de slappe patat ’s middags
O. Goedkoop shoppen en afdingen
P. Turken laten schrikken met het feit dat je ze nog best goed begrijpt
Q. Yedigun (Turkse fanta, superlekker!!)
R. Familiepakketten eten in huis halen en ’s avonds lekker opeten
S. Oliebollen eten in de zomer
T. Het constant dragen van je zomerkleding(zelfs wit!)
U. Je sterrenstatus als lid van het animatieteam
V. Kleren lenen van elkaar
W. De jongens uit het team pesten
X. Drie tot vier talen door elkaar praten
Y. In het zwembad gegooid worden
Z. Het team!

Wat gaan we niet missen van Turkije?
A. Meeting time (zoooo saai)
B. Zeventien uur per dag werken!
C. Olympic en big band show
D. Gescheld van Fatih en het chagerijnige gedoe om niets
E. De vieze beesten!
F. De slappe patat
G. Abdullah (apo, irritant ventje)
H. Het geroddel over je van de gasten
I. De jaloerse meiden die in het hotel verblijven
J. De heuvels op en af en op en af moeten lopen
K. Het frietdieet
L. Het geloer van de Turken
M. Het gestoorde verkeer
N. Omer!!!!!!!!!
O. Dansen met Oguzhan!
P. Arrogantie van de Turken
Q. Chichiwa (het ergste liedje van de mini disco, en yasmins lievelingsnummer!!)
R. Verliefde tieners overal
S. Chagrijnige obers
T. Brutale kinderen
U. De hitte
V. De hele dag op sportschoenen moeten lopen
W. Moskeekattengejank
X. Het eeuwige bezoek van Sinbad
Y. Je eigen kleren moeten wassen
Z. Het altijd aardig en blij moeten doen

Ook was ’s avonds mijn laatste grease show! Echt jammer… maar gelukkig ook nog een keer Michael Jackson!! De tijd vliegt echt! Deze show moest ik dansen met Oguzhan, dat was echt te erg! Hij kan absoluut niet dansen en niet leiden!!! Aaaahh ik werd gek!

Dag 61, Verliefde tieners……. Gek wordt je ervan..
Vrijdag, 22 augustus 2008
Zo, na een romantisch eenzaam ontbijt, was het om half 11 weer tijd voor mijn ochtendgymnastiek. Nu wordt ik al een paar dagen helemaal gestoord van een jongen hier in het hotel. Hij is echt witblond zijn huid is nog witter dan krijt en pas 14 jaar. Nu denk ik dat hij een beetje verliefd op me is ofzo… Elke ochtend doet hij mee met mijn ochtendgymnastiek, staat met zijn neus vooraan te gapen en doet altijd mee met mini disco en deed vandaag ook mee met de guest show! Mja ik wordt een beetje gek van hem, want hij is ook een ontiegelijke slijmbal! Maar ja, ik overleef het wel..hoop ik pffff…
Ook weer contact gehad met thuis, en heb voor het eerst sinds weken Joyce weer gezien! Daar had ik het echt wel even moeilijk mee! Wil niet weten hoe ik reageer op iedereen straks! JANKFESTIJN!!!
Nou ’s avonds dus guest show, was zoals altijd wel oké, maar ook best langdradig, maar ja, tis niet anders.

Dag 62, Een dagje sportanimator….
Zaterdag, 23 augustus 2008.
Nou, zoals altijd waren we weer met zijn vieren op de zaterdag. Namelijk Sofiane, Angela, Amir de dj en ik. Angela op de mini club, Sofiane liep een beetje rond, ik ochtendgymnastiek en mini club en Amir dj.
Zo WAS het ingepland. ’s Ochtends heb ik inderdaad ochtendgymnastiek gedaan, en mini club. ’s Middags hadden we eerst teenage diving game, dus ik mocht weer assisteren… yes! Daarna wilden de volwassenen heel graag waterpoloën, dus na overleg met Sofiane heb ik dat met hun gedaan. Was eigenlijk mijn eerste echte keer als scheidsrechter bij de volwassenen. Nou, Russen zijn echt te fanatiek, maar ja, bij mij wordt er geen sabotage gepleegd, dus ik heb een dikke kale Rus van ruim 200 kilo aan de kant van het zwembad gezet. Ik zei tegen hem voor 1 minuut, maar heb hem 5 minuten laten zitten. En daar zat meneer, te balen dat hij aan de kant was gezet door het kleine meisje..whahaha… vond het echt zo leuk om te mogen doen!
’s Avonds heb ik bijna de hele avond lekker op internet gezeten, want dat mocht een keertje van Sofiane, okeee laten we ons geen twee keer zeggen!!!

Dag 63, Koekoek, mag ik ook nog mee?
Zondag, 24 augustus 2008.
JAAAAA, het is weer zondag, duikdag!! Ik had met Adri en Chrisly afgesproken dat ik samen met andere gasten van het hotel mee zou komen in het busje. Nou, ik moest om 9 uur klaarstaan voor het hotel. Kwart over negen, nog steeds geen busje, dus ik bellen naar Adri, maar het busje zou eraan komen.
Om kwart voor tien, nog niets! Dus ik nog een keer bellen, blijkt dat Adri net de chauffeur had gesproken die had gezegd dat Judith (ik dus) ook in het busje zat, nou luxe busje dan!! Lekker zo in de openlucht hahaha! Maar wat moet ik ook zonder mijn Turkse ouders, binnen tien minuten stond Chrisly voor mijn neus met twee Turkse mannen! Zo was ik nog mooi op tijd!
Vandaag heb ik drie duiken mogen maken. Wat het totaal brengt op 15 duiken!!!!! Echt veel! De eerste duik ging goed, alleen had ik in het begin wat problemen met de tweede trap, mijn ademautomaat. Die was namelijk een beetje lek. Dus als ik inademde kreeg ik soms een hele hap en na het uitademen werd er weer lucht in mijn mond geblazen, erg irritant dus! Ook besloeg mijn duikbril steeds weer, maar daar heb je een buddy voor. Chrisly keek gelijk mijn ademautomaat na, en er werd gelijk een nieuwe bril geregeld! Daarna lekker gedoken!
De tweede duik heb ik een specialty dive gemaakt, namelijk een deep dive met een decompressieboei. Hierbij was ik samen met nog een cursist, de een moest bijhouden tot hoeveel meter we steeds moesten stijgen (was ik) en de ander moest steeds het touw oprollen. Het ging best goed naar mijn idee! Duiken met een decompressieboei is belangrijk bij grote dieptes. Anders kan er door het stikstof in je bloed decompressieziekte ontstaan.
De derde duik heb ik een stukje meegedoken met de beginners om samen met Chrisly te helpen. Dit was minder leuk, je lette alleen op de anderen en kon niet echt van de omgeving genieten. Maar het was maar voor even, want na ongeveer een kwartiertje namen Chrisly en ik weer afstand van de groep, gelukkig maar. Een van die instructeurs was best vervelend, zat allemaal rotgeintjes bij me uit te halen. Maar gelukkig toch nog een lekker duikdagje gehad!
’s Avonds mijn weblog wezen typen, iets gegeten in Alanya en lekker op tijd (half 11) naar bed!!

Gelukkig is mijn heimwee weer helemaal over, wil nu juist graag in Turkije blijven!! Ik ga het duiken en het animatiewerk namelijk zoveel missen!

Nou, dat was alweer week 9! Volgende week is alweer mijn laatste week!!!! Het is echt snel gegaan! Nog maar negen nachtjes allemaal!!! Tot snel!!
Ik mis jullie, hou van jullie!! Dikke kussen en knuffels!
Sjudithski

• 31 Augustus 2008 - 21:03